Odluke

odlukeOdluke … ima ljudi koji su neodlučni a ima ih i onih koji jako dobro znaju što žele i takvi obično i uspiju, jer djeluju i idu dalje bez obzira na sve i bez obzira što moraju ponekada raditi akcije koje im se i ne sviđaju, ali znaju zašto to rade.

Dok, neodlučnost …. je također na neki način donesena odluka, da se sada ne radi ništa. Međutim ukoliko to previše dugo traje, to može davati jako loš osjećaj u nutrini sebe.

Teško je univerzalno reći kako donositi odluke, jer situacije su razne. Neke situacije zahtijevaju puno premišljanja, vremena i možda razgovora sa drugima, dok neke druge su stvar trenutka.

U jednom intuitivnom čitanju sam dobila fantastičnu poruku – „Nema pogrešne odluke, jedino je pogrešno to pitanje (da li je odluka dobra)”

To stvara sumnju, a sumnja je nisko vibracijski i time se osoba vibracijski jako spusti, a kada je nisko na vibracijskoj ljestvici smanjeni su joj potencijali i percepcija i intuitivni uvidi, a sreća i zadovoljstvo su na sasvim suprotnoj strani.

Ako niste u situaciji da donosite odluku sada i/ili nemate nikakvu veliku promjenu iza sebe – ova rečenica se može činiti vrlo logično i jednostavno. I tada je dobro vrijeme vježbati donošenje odluka, da budu što je bolje brže i intuitivno jače. A način za to je početi sa mali stvarima koje nisu jako bitne, ali biti dosljedan u tome – što znači, uredu odlučujem da ću vježbati odlučnost i osjećaj dobro sam sa svojom odlukom. Tako da izvježbanošću na male stvari – tipa što ću odabrati za jelo, kamo da idem za vikend, da li da kupim x ili y, ….. zatim tu donesenu odluku provesti odmah po prvom impulsu / osjećaju koji se je javio i biti odgovoran za posljedice – to je moja odluka i ja se nosim sa svime što će iz toga nastati 🙂

Što ćete više tako djelovati, istrenirati ćete sebe da donosite odluke i da je to uredu i sigurno i jačati će vašu snagu u sebe.

Ako donesete odluku koja vam se ne sviđa ona se može i promjeniti, ali uvijek može biti i poučna – tako da nema pogrešne odluke.

 

Strah od pogrešne odluke javlja se kao odraz nesigurnosti u sebe, ne vjere u sebe i svoje potencijale.

 

A kada se to i dogodi, dakle sumnja u svoju odluku – bitno je voljeti sebe. Bez obzira koliko znaš o svemu tome i u tom trenutku slabosti bitno je oprostiti sebi, reći dobro osjećam se kako se osjećam, prihvaćam to, volim se i kada si učinim nesvjesno „loše“ i tada dolazi oslobađanje, baš u tim trenucima jer tu dolazi do jedne nove dimenzije –  a to je učenje da kada se napravi nešto „loše“ neće se dogoditi kazna (kako ste možda naučili u djetinjstvu), nego radimo “preodgajanje” sebe – tada možete reći sebi – nema veze, svatko može posumnjati u sebe i to je uredu, ajmo sada vidjeti što mogu sa onim što imam, sa onim što jesam, sa onim što sam odlučila najbolje napraviti dalje.

 

Kada u životu imam takve situacije, a baš sam ju nedavno imala, kasnije pomislim….možda mi se sva ta sumnja i podignula zbog još jednog aspekta ljubavi prema sebi – uvijek voli sebe, pa čak i kada posumnjaš u sebe i svoje odluke, budi sama sebi roditelj kakav si priželjkivala da budu tvoji roditelji tebi.

 

I ideja na djelu – okreni ploču : donošenje odluka je zabavno – pitaj se, pitaj „kuda će me ova odluka odnijeti…..“ i uvijek imaj u sebi u glavi misao – očekujem najbolje …. jej…  🙂

 

Od srca,

Nikolina

 

PS – Ukoliko želite primiti kanalizirane poruke za sebe – koja je vaša svrha, koji su vaši darovi, talenti koje su blokade koje stoje na putu i kako to riješiti, slobodno se javite na nikolina@sretanzivot.hr ili putem donjeg formulara. Više o intuitivnom čitanju  OVDJE.

 

 

POŠALJI UPIT ZA INTUITIVNO ČITANJE

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Predmet (obavezno)

  Vaša Poruka

  Slanjem podataka preko ovog kontakt obrasca pohranjuju se Vaše ime i email adresa u svrhu daljnje komunikacije za navedni upit.

  Slažem se sa - pravila privatnosti ove web stranice.

   

   

   

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *