Feng shui

Magičnost feng shuija

feng shui

Što je feng shui? U direktnom prijevodu feng shui znači vjetar i voda. To je starodrevna kineska vještina osjećanja okoliša, prostora i tijekova energije. U skladu sa osjećajem okoliša nastali su prijedlozi izgradnja kuća, stanova, gradova i naselja. Feng shui je stariji od 6000 godina. Na zapadu se najviše koristi u svrhu uređenja prostora, te življenja u skladu s okolišem kojim želimo privući pozitivnu životnu energiju u svojim domovima i u svojim životima.

Kroz tisućljeća, feng shui vještina se razvila do najsitnijih detalja, pa tako danas, između ostalog, postoji dekorativni feng shui. U njega se ubrajaju savjeti kao što su: „Postavite žabu u zapadni sektor za potenciranje novaca, ili postavite kornjaču u sjeverni sektor za potenciranje karijere“, i tome slično. To je ono što sam primijetila kao najveću asocijaciju na feng shui. Međutim, to je najmanji dio feng shui-a, koji preporučujem ali uz napomenu – ništa od toga neće funkcionirati ako vi ne radite promjenu na sebi u skladu sa svojom istinskom biti.

Feng shui je puno više od figurica i boja na zidovima, on je odraz nas samih. Uz pomoć feng shui-a ponekad je moguće detektirati problem koji imate, te ako uskladite zajedno vaš rad na sebi i unesete feng shui promjene u vašem prostoru, vaš život može postati potpuno drugačiji, predivan i baš onakav kakvoga ste si oduvijek željeli !!!!

Ponekad je potrebna samo mala promjena u vašem prostoru. Detektira ju feng shui savjetnik, a ona može biti ključna na vašem putu ostvarenja poslovnog ili privatnog ispunjenja. Unošenjem te male promjene, i vaš život se može promijeniti.

Dakle, pomoću feng shuija ponekad je moguća dijagnoza nekih problema, a time i prilika da dublje zaronite u sebe. Kada kupujete novi prostor i tražite savjet feng shui savjetnika tada imate potencijal najboljeg usklađenja okoliša, prostora i vas samih. Iako, već u postojećem prostoru možda samo malim promjenama vaš život može napokon krenuti u pravcu koji ste oduvijek željeli!

Za feng shui analizu koristim sintezu dvije feng shui škole:

 1. škola krajolika, koja uključuje
  • analizu vašeg objekta / zgrade / stana / poslovnog prostora u odnosu na okružjefeng shui lo-pan
  • analiza oblika tlocrta
 2. škola kompasa, koja uključuje sljedeće
  • bagua, magični kvadrat – analiza svih prostorija po stranama svijeta
  • bazična astrologija – u ovisnosti o vašem datumu rođenja raspoređuje se sjedenje, spavanje, kuhanje za sve ukućane
  • određivanje energetskog pročelja objekta
  • određivanje „rođendanske mape“ objekta ovisno o godini izgradnje ili godini zadnje adaptacije
  • analiza letećih zvijezda u svim poljima
  • izrada godišnjih zvijezda u svim poljima za tekuću godinu
  • kontra mjere za 3 godišnje nevolje za tekuću godinu

Feng shui za mene

Studirajući feng shui, promatrala sam svoj prostor, kuću svojih roditelja i prijatelja i uočavala te suptilne nevidljive tokove i živote ukućana. Samo promatrajući uvidjela sam koliko je znanje iz feng shui-a moćno. Uvidjela sam koliko okoliš, oblik zgrade ili kuće, prezidi u našem prostoru i tlocrt našeg stana izuzetno utječu na naše zdravlje, osjećaje, misli i naša stanja.

Feng shui je osjećanje tokova energije u prostoru, spajajući znanja i intuiciju.

 Iako je duhovni aspekt izuzetno važan, ne vjerujem u postavku da je samo jedan segment presudan. Kako živimo u materijalnom svijetu, tako da je i materijalno i duhovno važno. Time dakle i prostor u kojemu boravimo, hrana koju konzumiramo, način na koji tretiramo svoje tijelo i naravno čemu posvećujemo svoje vrijeme – o čemu mislimo i na koji način, sve to utječe na nas. Sve je povezano i pomaže nam u osobnom razvoju. Tako je za mene, feng shui jedna predivna karika u lancu cjelovitosti.

Iako postoje članci iz novina i razne knjige iz feng shui-a zašto vam je potreban savjetnik?

Ako ste pročitali par knjiga o feng shui-u i tek onda se osjećali – „E pa sada mi više ništa nije jasno“, tu mogu reći da vas potpuno razumijem, jer sam se i ja tako osjećala. Kako je feng shui vrlo sveobuhvatan i uključuje puno znanja koje se na kraju integrira, može se stvoriti suprotan efekt od željenog, ako ga se uzima parcijalno. Tako da  za onoga tko želi pravu i točnu informaciju potreban je stručnjak koji vrlo dobro poznaje i osjeća feng shui.

Mnogi savjeti iz časopisa mogu biti generalno točni, međutim svaki prostor za sebe zajedno sa okolišem i osobama koje su u njemu čine prostor jedinstvenim i ne može ga se generalizirati. Na njega kao takvoga utječu mnoge komponente. Važna je sinteza svega, a to se iz savjeta u časopisima i knjigama ne može dobiti. Obzirom da je moja edukacija iz feng shui-a trajala 5 godina vrlo je opširnog znanja i osjećanja prostora. Iz toga razloga će vam savjetovanje sa mnom biti korisno, uštedjeti će vam vrijeme i novac, te vam može pridonijeti u životu baš ono što si želite!

 

 Feng shui vam može promijeniti život na bolje !!!

FENG SHUI SAVJETOVANJE   –   FENG SHUI ZA POSLOVNI PROSTOR