Odmor

Odmor, odmor, odmor….
što još raditi na odmoru osim ono što uobičajeno radiš – kupanje, plivanje, ili možda više aktivnosti, ili možda planinarenje ili ….

Imam prijedlog koji ne košta ništa a savršeno se uklapa u odmor …. MAŠTANJE…. yes, da.

Uz više slobodnog, vremena, čitanja, opuštanja ili aktivnijeg zabavljanja prijedlog maštaj. Jedini uvjet je da se ne ograničavaš mišlju …. ali to nije moguće …. pusti ograničenja, samo maštaj i zamišljaj što bi da je sve apsolutno sve moguće i samo pusti i ne opterećuj se da li će se dogoditi ili neće.
Maštanje je izvrstan aktivator i podizač energije a i spoj sa srcem jer te izravno povezuje sa tvojim izvorom, a ujedno je zabavno i ostavlja smješak na licu, a možda …. a možda se i ostvari 😉

Dok sam studirala često sam maštala kako bi rado bila u Acapulcu u Meksiku, pri tome nisam smišljala kako bi ja tamo došla, što se to mora dogoditi da ja tamo budem, samo sam sebe zamišljala u Acapulcu i par godina kasnije to se je samo od sebe i dogodilo, nisam to planirala 🙂 Na Božić sam se kupala u oceanu u Acapulcu, to čak nisam niti zamišljala to je bio poklon 🙂

U svakom slučaju maštanje je zabavno, opuštajuće i što više to gledaš kao igru i zabavu i kažeš svojem unutarnjem saboteru, ne brini ovo je samo za igru nije ništa ozbiljno, tada ego popušta, a na scenu dolazi više ja i što si opuštenija i “luđa” u maštanju (bez ograničenja) to češ prije čuti poriv svojeg srca što ono želi. Samo nemoj maštanje raditi zbog toga, da bi čula svoje srce, jer bi se mogao uključiti ego i sabotirati mislima, već to radi naprosto zbog igre.

Uživaj u odmoru uz maštanje.

Od srca,

Nikolina

3 thoughts on “Odmor

 1. Mirella

  Pozdrav i tebi predivna duso..to si bas ti Natalija.
  Uvijek me razveselis tvojim tekstovim tvojim porukama,pa tako i ovom za “odmor” Upravo je to .ono sto me vratilo u zivot sto mi je dalo pozitivnu energiju i svijetlo za buducnost.Mislila sam dok nisam nisla na .ovakve web.stranice da nikom nesmijem niti ispricati da mene moje mastanje lijeci., jer sam tako radila.Tako da me tvoj tekst o mastanju i odmoru .odusevio.Hvala ti sto postojis.Hvala ti hvala ti hvala ti volim te predivna duso.
  Mirella -Canada

  Reply
  • Nikolina Balenović Knez Post author

   hvala draga Mirella na javljanju 🙂 jako mi je drago da vam se sviđaju tekstovi. I da samo nastavite maštati, to je stvarno izuzetno potrebno i spaja nas sa izvorom. Uživajte.
   Puno ljubavi šaljem,
   Nikolina

   Reply
 2. Mirella

  Predivna duso.!! Draga Nikolina toliko volim tvoje pisanje tvoja stiva koja me nekad i rasplacu.Duga je prica onoga sta mi se desilo i kroz sta sam prosla sta sam dozivjela tako da sam se jednostavno bojala da mastam.Nikom niam ni smijela reci da potajno u mojim mislima setaju mastarije o ljepsem i boljem sutra.I tako bas kao i tebi,… moje mastarije su se ostvarile..Zato me ovaj tvoj tekst o mastanju i raspalko.Tocno i istinito.Vratlo mi je pozivnost i svijetlost a i podizanje iz moje depresije a i ostavrenje moje zelje . Hvala ti predivna duso hvala ti drga Nikolina. Pozdrav iz Canade !

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *