Slušanje

speech-bubbleIntuicija je prekrasna, javlja se na razne načine, ali u svakom slučaju izuzetno pomaže vrlo pozorno slušanje. Čak jedna od prvih lekcija od Sonie Choquette o intuiciji mi je bila pozorno slušaj, obraćaj pažnju.

Moja intuicija se javlja na razne načine za različite situacije, a jako mi je zanimljivo kada imam neku veliku lekciju za naučiti ili kada “prelazim” na višu razinu svojeg osobnog razvoja i imam nešto za naučiti, onda se konstantno ponavlja jedna riječ – čujem ju vrlo tiho, suptilno, nježno i dolazi u moj život na razne načine i to zna trajati i po godinu dana ako je potrebno. I riječ koju često čujem u zadnjih cca godinu dana je „tišina“ odnosno „više slušaj“.

Ne mogu niti opisati kako mi to zna biti izazovno jer sam po prirodi vrlo komunikativna i pričljiva – to je za mene kao da idem protiv sebe, iako je to samo naizgled. Znam da ta riječ koja se stalno ponavlja ne dolazi bez veze i na svim nivoima osjećam veliku dubinu koju ima u sebi.

Nekada čujem „samo slušaj“ i onda se dogodi da mi netko iz čistog mira priča upravo o pozornom slušanju. Ujedno prošlu školsku godinu sam pohađala life coach akademiju i jedna od prvih lekcija koju smo imali je „slušanje“ pozorno slušanje drugih, ne moram niti pričati koliko sam sva bila jedno veliko uho i samo sam čula – daaaaa slušaj pozorno.

Možda ćete si sada pomisliti, naravno da je to bitno za moj posao koji radim i dok radim kanaliziranje i dok radim savjetovanja sa klijentima, međutim to je izuzetno bitno za sve.

Dobila sam uvid kolika je dubina u slušanju drugih. Osim naravno što stvarno upoznajete drugu osobu, izuzetno puno možete naučiti o sebi.

Uglavnom, moja poruka je slušajte stvarno drugu osobu, gledajte ju dok ju slušate i pri tome promatrajte sebe što osjećate i o čemu razmišljate dok drugu osobu samo slušate.

Ako ovo budete prakticirali, zapanjiti ćete se koliko puno možete otkriti više o drugima, koliko ste ih možda pogrešno procijenili na prvu loptu, a da ne govorim koliko se više udubite to ćete moći vidjeti i sebe u njima i naravno bolje ćete čuti svoju intuiciju.

Ljeti smo često vani, čavrljamo i iskoristite ovo vrijeme da više slušate.

Dok slušate druge osobe, obratite pažnju na sljedeće:

Što mislim o tome što je osoba rekla

Što ja mislim o toj osobi

Da li ju osuđujem ili se slažem sa njom ili ju jednostavno pozorno slušam

Da li mi je dosadno i da li bi najradije otišla negdje drugdje

Da li sam se ulovila kako razmišljam što ću raditi za ručak ili što mi djeca rade ili gdje li sam stavila xyz ili ……

Ili

Da li jedva čekam da ja kažem …..

Ima ljudi kojima je slušanje prirodno i to je dar.

Obratite pažnju na svoje prijatelje sa kojima se dobro slažete vrlo vjerojatno su suprotno od vas (jedan više priča a drugi više voli slušati), pa činite kombinaciju yin i yang 🙂 jedan dobar savjet u tome – osim što ste prirodni sa svojim prijateljima ili partnerima učite od njih, učite i tu suprotnost, ono što rjeđe činite.

 

Stalno smo u kontaktu sa drugima, pa iskoristite komunikaciju za dublje upoznavanje drugih i sebe i to samo kroz jednostavno pozorno slušanje.

Od srca

Nikolina

 

Ukoliko želite primiti kanalizirane poruke za sebe – koja je vaša svrha, koji su vaši darovi, talenti koje su blokade koje stoje na putu i kako to riješiti, slobodno se javite na nikolina@sretanzivot.hr ili putem donjeg formulara. Više o intuitivnom čitanju  OVDJE.

POŠALJI UPIT ZA INTUITIVNO ČITANJE

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Predmet (obavezno)

  Vaša Poruka

  Slanjem podataka preko ovog kontakt obrasca pohranjuju se Vaše ime i email adresa u svrhu daljnje komunikacije za navedni upit.

  Slažem se sa - pravila privatnosti ove web stranice.

   

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)