Automatsko reagiranje

Često djelujemo iz nekog „automatskog moda“ a da toga nismo niti svjesni. Ti automatski “piloti” su naši naučeni obrasci, naučena ponašanja, niti ne razmišljamo o tome, već naprosto djelujemo po automatici. Tako u odnosima sa drugima, sa samima sobom, sa svojom djecom….

Kroz svoje osobno iskustvo i iskustvo rada sa klijentima osvijestila sam da što sam više u osviještenom stanju, to više promjena se događa na bolje. Naravno, taj pristup traži više energije, jer automatsko djelovanje, je naučeno i troši malo energije, dok osviješteno ponašanje, traži određenu vrstu „budnosti“, osviještenosti, promišljanje, promjenu – misli, riječi, djela.

 

Za ona područja koja su vam iznimno izazovna i nikako vam ne ide na tim poljima, svakako probajte prvo i osnovno osvijestiti kako uobičajeno reagirate, što govorite, kako se ponašate. To je prvi korak. Bez osude, već čisto pogledajte u sami sebe vrlo iskreno.

 

Drugi korak je duboko u sebi potražite odgovor koji bi bio bolji način razmišljanja i djelovanja. Ponekada ne možemo doći sami do toga i potrebna nam je edukacija ili pomoć druge osobe. I sama sam znala biti u situacijama, za koje sam osvijestila – za ovo ne znam odgovor, ali moji intuitivni impulsi u tim situacijama bi mi pomagali da dođem do odgovora. Pa bi to bilo kroz impuls: pitaj tu i tu osobu ili dogovori savjetovanje sa tom i tom osobom ili pročitaj tu i tu knjigu ili slično. I onda je na nama da to i učinimo. U savjetovanjima i u intuitvnom čitanju moja velika uloga je i u pomoći pri osvještavanju obrazaca kroz koje osoba prolazi, gdje je u automatskom modu i na koji način da izađe iz tog automatskog djelovanja.

 

Treći korak je primjena tog novog pristupa na djelu.

 

Dakle, u tim izazovnim situacijama za koje znate da su izazovne, potrebno je što više izbjegavati automatsko reagiranje, već osvijestiti sebe i svjesno djelovati drugačije.

 

Promatrajte sebe u tom procesu i bilježite svaki svoj napredak.

 

DA, nije lako, ali je fantastično kada shvatite da ste promijenili svoje uobičajene načine reagiranja i funkcioniranja koji vam prije nisu donosili dobro.

 

Za osviještenost sebe i jači ulazak u svoj mir, svakako od ogromne pomoći vam je meditacija. Detaljno sam opisala kako meditirati na blogu OVDJE.

 

I ne zaboravite biti nježni prema sebi.

 

Puno ljubavi šaljem 

Nikolina Balenović Knez

 

Napomena: nije dozvoljeno kopiranje teksta bez dozvole ili navoda imena i prezimena.

 

****

Ako osjećate da bi vam bilo vrlo korisno imati pomoć i podršku na vašem putu. Spremni ste raditi na sebi, ići duboko u sebe, primiti podršku i vodstvo za sebe i investirati u sebe, tada se slobodno javite za intuitivno čitanje ili   kontinuitet intuitivnih savjetovanja (ukoliko ste već imali intuitivno čitanje).

Više informacija o intuitivnom čitanju OVDJE

U jednom satu osvjestiti svoje darove, svrhu, potencijale, koje su to blokade koje stoje na putu i prijedlozi rješenja – to je prava čarolija 

Ako vas to zove i osjećate se pozvano, biti će mi drago prenositi poruke za vas, povezati vas sa vašom izvornom frekvencijom i dati vam vjetar u leđa da živite svoju svrhu. Javiti se možete putem email nikolina@sretanzivot.hr ili putem donjeg formulara

 

POŠALJI UPIT

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Predmet (obavezno)

  Vaša Poruka

  Slanjem podataka preko ovog kontakt obrasca pohranjuju se Vaše ime i email adresa u svrhu daljnje komunikacije za navedni upit.

  Slažem se sa - pravila privatnosti ove web stranice.

   

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *