Sreća

srecaPitala sam se što je sreća za mene i što to uopće znači biti sretna?

Da li se to događa, samo kada sam dobre volje i kada mi se nešto lijepo dogodi, a ostali trenuci nisu sreća? Kako biti sretna kada me nešto muči? Kako biti sretna kada me neki ljudi namjerno povrijede?

I onda sam čula odgovor unutar sebe – sreća dolazi iznutra i stvar je odluke i izbora!

Nadahnula me je ta poruka i samo sam počela puštati da mi moje srce govori što je sve sreća za mene. I tako mi je reklo da je sreća mir u srcu, opuštenost, otpuštanje kontrole, prihvaćanje drugih baš takvi kakvi jesu,  ljubav u srcu, ljubav prema drugima, osmjeh, zahvalnost na životu, zahvalnost na svemu što imam, zahvalnost na svim divnim ljudima u svojem životu koji čine moj život bogatim, zahvalnost bez očekivanja, davanje bez očekivanja, prihvaćanje tuge – da… čak i to je za mene sreća kaže moje srce, prihvaćanje boli i prihvaćanje svih svojih osjećaja – jer su svi tu sa razlogom i čine mi da učim i rastem svakim danom.

Ujedno sreća je za mene uživanje na suncu, glupiranje u moru – sa nekim svojim čudnim saltima i špricanjima koje obožavam izvoditi – odmah se samoj sebi smijem i automatski se povezujem se sa svojom dušom, plesanje doma sama na muziku koja me totalno “raspameti” 🙂 joj što volim plesati… i evo sada sam upravo otplesala na Gusttavo Lima – Balade  a onda opet zahvalanost na tome da sam zdrava i da mogu plesati, da se mogu smijati, da sam jednostavno živa!!!!!

I ovo sam odlučila napisati da ne zaboravimo kako je sreća svugdje oko nas, pa kad nam se opet prišulja ego sa nekim svojim xyhlrq99+4a-jfa – da ga samo lijepo osvijestimo i stavimo na svoje mjesto, a ne da mu dajemo prednost pred srcem.

Djelujmo i slušajmo svoje srce.

sa ljubavlju,
Nikolina

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)