Slušaj svoje tijelo

Jako često u svojim potrebama da znamo više, da naučimo više, puno čitamo i učimo – pa smo time samo u mentalnim procesima, ujedno imamo puno obaveza, moram ovo, moram ono, moram…. – za posljedicu nosi da nismo dobro usklađeni sa svojim tijelom.

Često ga znamo zanemariti ili smo se čak toliko odvojili od njega da ga niti ne čujemo.

Tijelo nam na razne načine šalje signale što mu treba. Međutim ti signali su suptilni i nježni, tjelo ne viče na nas, nego često „trpi“ ono što je naš um naumio. Tijelo krahira kada smo se odvojili od njega ili kada ga uzimamo zdravo za gotovo ili ga jednostavno pre dugo ne slušamo. Tada dobijemo poruku od njega, na način da se razbolimo ili debljamo ili nemamo energije ….

Ljubav prema sebi je i voljeti svoje tijelo. Trebaš ga znati čuti, osjećati, uživati u svojem tijelu i djelovati onako kako osjećaš da mu treba.

Da li se brineš o svojem tijelu? Kada je žedno, uzmeš vode; da li osvještavaš koje namirnice odgovaraju tvojem tijelu ili jedeš bilo što kada si gladan/a, da li njeguješ svoje tijelo.

Kao što sam već rekla, tijelo vrlo nježno i suptilo šalje signale što mu treba i treba to znati čuti.

Ono što je svakom tjelu korisno već svi znaju – zdrava prehrana, ekološka bez pesticida, puno tekućine dnevno, dovoljno sna, čistoća tijela, život bez stresa i vježbanje.

Iako svi znamo te osnove, čak i samo te osnove velika većina ljudi to ne radi i pita se zašto se loše osjećaju.

Jedan važan dodatak kod hrane koji bi dodala je:

 • Jesti hranu u količini koja je tijelu potrebna, a ne koliko su “oči gladne“
 • Ne jesti emotivno – to je vrlo izazovno – osvjestiti koji su momentu zašto jedemo više i tada to svjesno mjenjati (vidjeti da li jedemo jer smo ljuti ili tužni ili ..neka druga emocija.. ili jer smo stvarno gladni)
  • Tu može pomoći sljedeće – kod svakog obroka – pitaj tijelo
   • da li sam gladna za hranom ili nečim drugim
   • ako je riječ o hrani – sljedeće pitanje – koja hrana je sada najbolja za mene

Jedna vježbica koju možete učiniti jedan cijeli dan – svakih sat ili dva podesiti timer i napraviti provjeru u tijelu – možete ga upitati „da li ti je nešto sada potrebno?“ čuti odgovor i učiniti to odmah bez odgađanja.

Treba naučiti čuti suptilne signale tijela, a da bi to mogli – potrebno je obratiti pažnju na tijelo.

Ako ne volite svoje tijelo, teško će ga drugi voljeti. Možda drugi i mogu voljeti vaše tijelo, ali kako ćete im vjerovati da je vaše tijelo lijepo i divno ako sam/a u to ne vjerujete.

 

I što to znači voljeti svoje tijelo?

 

Prvo upitaj sebe – što tebi znači voljeti svoje tijelo?

Napravi listu.

I već tu ćeš dobiti mnošto odgovora i možeš dobiti svoje odgovore gdje trebaš više poraditi na nježnosti i ljubavi prema svojem tijelu.

 

Tijelo je hram duši i tako se prema njemu trebamo i odnositi da bi sa njime imali predivnu vezu i uživali u svojem životu. A to znači da ono nije skladište, niti je neko zaboravljeno mjesto, niti je smetlište. Ono je dar, ono je naše vozilo da se krećemo u 3-ćoj dimenziji – da živimo.

Kao što se niti kuća neće sama od sebe očistiti – nego to mi trebamo napraviti – tada smo i ponosni na sebe i sretni jer smo sposobni sami sebi učiniti svoj životni prostor – svoj dom, lijepim i divnim i važan nam je – tako nam je važno i naše tijelo.

Neka je vaše tijelo zdravo i lijepo i najvažnije volite ga baš takvo kakvo je sada. Ako osjetite da su vam potrebne neke promjene navika – polako i nježno ali ustrajno bez odgađanja ih činite 🙂

 

Ukoliko u sebi osjećaš pozivnicu da radiš na svojoj ljubavi prema sebi individualno sa mnom, tako da možeš poletiti vrlo vrlo brzo i živjeti svoj najveći potencijal, da uživaš u sebi i svojem životu vrlo brzo a ne kroz par godina, slobodno se javi za besplatni uvodni termin putem skypa ili telefona za kontinuitet intuitivnih savjetovanja.

 

Puno ljubavi šaljem,

Nikolina

 

UPIT ZA BESPLATNI UVODNI TERMIN ZA INTUITIVNA SAVJETOVANJA

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Predmet (obavezno)

  Vaša Poruka

  Slanjem podataka preko ovog kontakt obrasca pohranjuju se Vaše ime i email adresa u svrhu daljnje komunikacije za navedni upit.

  Slažem se sa - pravila privatnosti ove web stranice.

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *