Nježnost prema sebi

Izražavanje nježnosti prema sebi je ljubav prema sebi i neizostavna je za postizanje mira u sebi i prihvaćanja sebe.

Često u savjetovanjima svojim klijentima govorim da budu nježni prema sebi, iako to ne znači uvijek isto objašnjenje za svakoga, jer nismo svi na istoj točci rasta u isto vrijeme, pa svakoj osobi individualno kažem što pod time mislim za nju/njega specifično tada.

A ovdje ću navesti što mislim pod nježnost prema sebi općenito. Sve navedeno je važno i nije poredano po važnosti.

Da tekst ne bi bio previše dugačak, navesti ću to u nekim crticama, što za mene znači nježnost prema sebi, a vi ćete osjetiti koji dio je vaš na kojem trebate poraditi, a i koji dijelovi su vaši koje već činite i na koje budite ponosni na sebe da već je tako. Predlažem da čitate polako i osjećate svoje tijelo dok čitate i osjetite signale koje primate . Pa krenimo :

 

 • Bitno je znati da nema pogreške, sve je uredu – što znači – niste pogriješili, ništa nije bilo pogrešno – sve se uvijek događa za naš rast i razvoj, a ne zato jer smo „kažnjeni“ ili zato jer nešto ne zaslužujemo ili jer nešto ne možemo imati. Samo ova spoznaja, mnogima je jako teška za prihvatiti, bilo je i meni, međutim kroz vrlo duboki rad na sebi, danas znam da je tako. Kada ovo uđe u vas kao vaša dubinska istina (a za to je ponekada potrebno puno vremena), biti ćete oslobođeni.
 • Oprostite sebi – sve što ste radili, radili ste jer niste znali ili mogli bolje i onda nema potrebe za krivnjom i osuđivanjem sebe. Znajte da su krivnja, sram i osuđivanje sebe – vrlo toksična stanja za vas, da vam jako ruše vibraciju i da vam time jako štete.
 • Ponašajte se prema sebi kao što bi se ponašali prema svojem djetetu ili svojoj najboljoj prijateljici ili nekome tko vam je vrlo važan
 • Prihvaćajte sve svoje emocije, one su vam pokazatelj gdje ste i kako se osjećate – nemojte ih zanemarivati ili govoriti sami sebi da se ne bi trebali tako osjećati
 • Prihvaćate se točno takvi kakvi jeste danas
 • Prijeđite iz kritičnog razmišljanja prema sebi u suosjećajno razmišljanje i ophođenje prema sebi
 • Udovoljite samoj/samom sebi; dajem prijedloge ideja:
  • Čitati knjigu (ukoliko volite čitati)
  • Krećite se i vježbajte ono što volite, ne ono što mislite da bi bilo dobro, već ono što vas veseli – ponekada je to samo hodanje
  • Plešite i uživajte u svojem tijelu
  • Dovoljno spavajte – vrlo vrlo važno
  • Pijte dovoljno tekućine
  • Otiđite na masažu (naravno ukoliko to volite)
  • Povremeni shopping (također ukoliko to volite)
  • Uživanje u kolaču / čokoladi / vašem omiljenom desertu
 • Radite ono što volite svaki dan barem 5 minuta
 • Odmorite se, pogotovo ako osjećate da vam treba odmor, bez obzira koliko veliku to-do listu imate za obaviti ili koliko obaveza imate, dajte si odmor. Jer osoba koja poznaje sebe i voli sebe, zna da ako ne posluša svoje tijelo, ono će se samo dovesti u stanje za odmor i često to bude kroz neku vrstu bolesti. Tako da radije poslušajte prije i volite svoje tijelo, ne gledaj ga kao na ograničenje vašem brzom umu, nego na predivno vozilo bez kojega ne bi niti mogli biti sada tu i kojemu je potrebna njega, održavanje, da ga slušate, poštujete i volite.
 • Naučite slušati svoju intuiciju i stvarno poslušajte to što vam dolazi – tu leži velika moć, jer će vam vaša intuicija i tijelo uvijek reći što mu treba, a na vama je da to i poslušate. Za to trebate biti jako usklađeni sa sobom da znate dobro slušati svoje više ja i svoje tijelo.
 • Volite svoje unutarnje dijete
 • Recite NE, kada osjećate NE; također recite DA, kada osjećate da tako i želite. Nemojte raditi obrnuto – reći da, a osjećate i mislite NE.
 • Tražite pomoć / podršku bez očekivanja, naprosto ju tražite i znajte da ćete ju i dobiti. Ukoliko ju ne dobijete od osobe od koje ste tražili, to je uredu i to ne znači da ne smijete tražiti dalje, niti da je ta osoba loša, već budite otvoreni da dođe osoba ili iznenađenje iz svemira i vjerujte da će podrška i pomoć doći.
 • ….

 

Onaj dio sa navedene liste koji vas je „taknuo“ dok ste čitali je baš dio koji vas poziva da obratite pažnju na njega ili dio koji vam kaže – da, to super već radiš, samo nastavi tako, na to budite baš ponosni na sebe. Vi ćete znati.

Ujedno ne ljutite se na sebe ukoliko je vaša lista veća na strani gdje trebate biti nježniji prema sebi, to je baš pozivnica duše za rast i izrazite zahvalnost da ste intuitivno upućeni na ovaj tekst i da vidite na čemu trebate više poraditi na sebi. Razvijte strpljenje i polagano krenite korak po korak u nježnost prema sebi dublje i dublje.

Uživajte u otkrivanju sebe i u življenju u nježnosti prema sebi, time ćete automatski biti nježni i obzirni i prema drugima.

 

Puno ljubavi šaljem 

Nikolina Balenović Knez

 

Napomena: nije dozvoljeno kopiranje teksta bez dozvole i/ili navoda punog imena i prezimena.

 

****

Ako osjećate da bi vam bilo vrlo korisno imati pomoć i podršku na vašem putu. Spremni ste raditi na sebi, ići duboko u sebe, primiti podršku i vodstvo za sebe i investirati u sebe, tada se slobodno javite za intuitivno čitanje ili   kontinuitet intuitivnih savjetovanja (ukoliko ste već imali intuitivno čitanje) – da sam vam podrška na vašem putu da živite svoju briljantnost 🙂

 

Više informacija o intuitivnom čitanju OVDJE

U jednom satu osvijestiti svoje darove, svrhu, potencijale, koje su to blokade koje stoje na putu i prijedlozi rješenja – to je prava čarolija 

Ako vas to zove i osjećate se pozvano, biti će mi drago prenositi poruke za vas, povezati vas sa vašom izvornom frekvencijom i dati vam vjetar u leđa da živite svoju svrhu. Javiti se možete putem email nikolina@sretanzivot.hr ili putem donjeg formulara

 

POŠALJI UPIT

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Predmet (obavezno)

  Vaša Poruka

  Slanjem podataka preko ovog kontakt obrasca pohranjuju se Vaše ime i email adresa u svrhu daljnje komunikacije za navedni upit.

  Slažem se sa - pravila privatnosti ove web stranice.

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)