Mir u srcu

heart-762564_1280Ljubav prema sebi ima jako puno dimenzija, i to je kao lukovica, slojeva ima i ima i ima…. što se više radi na njima i što se više osviještava i rješava to ih je manje i intervali dok opet ne udarimo u zid su manji. 

Stvarno kada voliš sebe u potpunosti tada imaš sposobnost osjećati jedan duboki unutarnji mir u sebi. I to tada nije samo jednosatni ili jednodnevni bljesak, nego tvoje normalno stanje koje povremeno izađe iz balansa.

Moje normalno stanje prije je bilo upravo suprotno od toga – uvijek je bio disbalans i nemir. Sreću su mi stvarale stvari iz vana – ljudi, vrijeme (sunce naravno :)) ili neke slučajnosti i slično. Danas je moj izvor mira i sreće – iznutra, iz dubine i danas su ti intervali u obrnutim ciklusima od prije – dakle danas je mir moje stanje, sa povremenim nemirom 🙂 i da naravno da me i dalje dodatno vesele stvari izvana, sada mi je baš palo na pamet uživancija na vodenim toboganima – kako je to dobro 🙂 bila sam ovo ljeto sa prijateljem – predobro – preporučam. Ono što hoću reći, više mi nije primarni izvor mira i sreće izvana, nego obrnuto iznutra – ja samu sebe stavljam u ta stanja.

I to upravo tako vidim da treba ići. Dakle ja od sebe ne očekujem, da sam stalno sretna i da nikada ne padam – to je za mene suludo. Moj način je prihvaćam sebe i kada padnem.

Ako si često u osjećaju nisam sretna, što to ne valja sa mnom, zašto se to meni događa… očekivati od sebe da odjednom u potpunosti budeš u osjećaju uvijek sretna i zadovoljna sa sobom – je jako veliki pritisak na sebe sa previše po meni neralanih očekivanja na sebe. 

Naravno da su čuda uvijek moguća…npr.  bliski susreti sa smrću – pa doživiš prosvjetljenje, to često čitamo i sama sam si isto priželjkivala, da mi se dogodi neki bljesak prosvjetljenja … pa zar to ne može malo brže kod mene sve ide mrvica po mrvicu… mislila sam da se ne krećem uopće… godine meditiranja, vježbanja yoge, hrpetina edukacija iz područja duhovnosti… i opet nisam bila sretna i ispunjena, dok nisam shvatila da je upravo poanta u svemu tome i bila da volim sebe i da je potrebno baviti se baš samo i jedino sa temom da volim sebe i tada se je tek sve počelo mijenjati u smjeru u kojem ja sada osjećam krećem se 🙂

Ukoliko si često u nemiru, loše spavaš ili se budiš ujutro sa brigama, kreni od osjećaja mira. Za početak vježbaj taj osjećaj – osjeti kakav je bio osjećaj mira kada si ga osjećala, kako si se tada osjećala, što si radila… osjeti to i neka se proširi po tvojem tijelu i time mu daješ značaj i neka ti je to presudno važno. 

Ja sam promijenila svoj život jer sam tako odlučila, nije se slučajno dogodilo. A što znači da sam tako odlučila, predala sam se tome i samo sam se time bavila non stop – kako biti sretna, kako voljeti sebe.

Biti sretna za mene nije bilo prirodno stanje, naučila sam kako je to prihvaćati sebe, voljeti sebe, izboriti se za sebe, reći svoju istinu – svima, suočiti se sa svojim strahovima, potpuno sam se prestala kritizirati i omalovažavati samu sebe (a bila sam u tome prvakinja :)) i dozvoliti si da je ok da nisam savšena, da sam dovoljno dobra takva kakva jesam… sve to malo po malo rezultira unutarnjom srećom i unutarnjim mirom.

Ako sam mogla i ja, možeš i ti.

Ako to želiš sebi, napravi isto – prvo i osnovno odluči da je biti sretna nešto što želiš i definiraj što to za tebe znači biti sretna. Kako se želiš osjećati.

Prvi korak je uvijek odluka.

Nitko ti to ne može dati, možeš samo ti samoj sebi.

Svi smo različiti i tako su načini kako to postići različiti, nema univerzalnog načina. Uzmi svaki puta ono što osjećaš da ti treba, ako te nešto zove – uzmi si to, odi tamo, toj i toj osobi ili na tu i tu radionicu ili … i to integriraj u sebe i djeluj.

Važna napomena, nemoj samo učiti – čitati, čitati, čitati, već i dijeluj.

Vidjela sam neki dan svoju dragu prijateljicu i kaže mi “ne čitam više ništa” i ja čujem – “zato jer ne djeluješ, a znaš da već sve znaš” (sve što treba znati)  – zvuči grubo, ali je istinito. Isto sam se znala osjećati i ja – “sve znam” (ono što mi je potrebno) a opet je isto, zato jer nisam djelovala u tom istom smjeru koji sam željela ili iz straha a nekada i nisam znala kako.
U situacijama kada nisam znala kako, sam tražila pomoć i tako nadograđivala svoje kockice.

Uči i djeluj i ako osjećaš da ti je potreba pomoć ili podrška, traži podršku i pomoć sa onom osobom koja tebi vibrira da ti treba.

Pošto je tema ljubav prema sebi, za mene bila veliki izazov, danas imam program kojim radim baš na tom polju i dok sam ga kreirala, razmišljala sam što bi sve ja željela za sebe da je netko sa mnom radio i koja je kratica da se dođe tamo, da danas divnoj duši ne treba kao meni godine i godine i godine i sada je to stvarno moguće kroz puno puno kraće vrijeme.

Naravno ovisi puno o tebi, ali spoj tebe predane i mene sa svojim raznim darovima, između ostaloga iscjeljiteljskim darom da vrlo spontano povezujem tebe sa tvojom esencijom…. – čuda se stvaraju. Stvarno 

Ako želiš individualno raditi sa mnom i ovo te zove i privlači slobodno dogovori svoj besplatni 30 minutni uvodni termin. Javi se putem emaila na nikolina@sretanzivot.hr  ili putem donjeg formulara.

Više o kontinuitetu intuitivnih savjetovanja vidi OVDJE.

Sa ljubavlju  

Nikolina

POŠALJI UPIT ZA

BESPLATNI UVODNI TERMIN

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Predmet (obavezno)

  Vaša Poruka

  Slanjem podataka preko ovog kontakt obrasca pohranjuju se Vaše ime i email adresa u svrhu daljnje komunikacije za navedni upit.

  Slažem se sa - pravila privatnosti ove web stranice.

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *