Izazov kod ostvarivanja želja

Ponekada imamo velika očekivanja od sebe i želimo već biti “tamo” … gdje je naša želja, želimo već biti osobe koje znamo da trebamo postati … te iako sada nije vrijeme za to, iako mi vidimo gdje je to gdje želimo biti i točno vidimo kako to izgleda, ali to se sada ne događa i onda nas to jako boli. 

Treba jednostavno biti i tada u ljubavi prema sebi i reći sebi… ok je, baš tu gdje jesam sada, je savršeno.

To je isto kao usporedba da smo naprimjer u 7 razredu osnovne škole i frustrira nas to i želimo već biti u srednjoj školi. I znamo koja je to srednja škola u koju želimo ići i vidimo se tamo, i znamo da je to za nas savršeno, ali ipak bez obzira na to mi smo sada u 7 razredu.

I možemo biti u frustraciji prema onome što jest sada i što nismo u srednjoj školi i cijelu svoju energiju možemo usmjeriti u tu frustraciju … ili jednostavno možemo reći …da, tu sam gdje jesam, te kako od svih trenutnih situacija mogu učiniti najbolje za danas i za sutra i što mogu učiniti danas da se približim toj srednjoj školi u koju želim ići … da li možda trebam sada imati dobre ocjene za upis ili … i onda to učiniti.

Ista nam je stvar i u životu sada, sve je isto.

Ne možemo vrlo često imati to što želimo SADA, nego je potrebno ipak neko vrijeme da sazrijemo, da “narastemo”, da se stvari poslože, a u međuvremenu treba uživati u sada i raditi na približavanju prema onome što želimo.

Ujedno ponekada toliko kočimo ostvarenje svojih želja i ciljeva da se i udaljujemo od njih … umjesto da im se približavamo. I to svojim jakim podsvjesnim uvjerenjima / programima za koje uopće nismo svjesni da upravljaju i vode svoju igru.

Za te situacije, ako se osjećate da vam se to upravo događa, da kao da se udaljujete od svoje želje, umjesto da se približavate, ili kao da sve stoji, ili kao da se vrtite u krug, … nemojte se više mučiti nego potraži svoje odgovore i napravite drugačije.

Možda vam u tome može pomoći prijatelj, ali puno češće u tome može pomoći terapeut, savjetnik, life coach. Svakako u tome vam može pomoći intuitivno čitanje …  Zašto vam oni u tome mogu više pomoći – jer su educirani i stručni kako da vas približe sa vašim odgovorima unutar vas samih. A prijatelj možda može dati savjet koji je dobronamjeran, ali možda nije nužno najbolji savjet za vas, ili možda nije u skladu sa vašim najvišim dobrom ili vam je potrebno da integrirate neku traumu iz djetinjstva koja vas blokira da idete dalje. Za to ipak postoje ljudi kojima je to posao – da za vaše najbolje dobro u što kraćem roku za vas i na najbolji mogući način za vas da vam pomognu. Barem je to moj način rada sa klijentima.

Bitno je da izađete iz svoje frustracije i riješite ju, pogotovo ukoliko ste u tom osjećaju već godinama.

Gore je biti bez želje, da ju uopće nemamo, nego da ne ostvarimo svoje želje. Jer kada smo odustali od sebe i od svojih želja – nemamo strast, nemamo vodilju, nemamo žudnju i ne širimo se i ne rastemo.

Zakon privlačnosti često je prezentiran kao nešto vrlo jednostavno, ali da je to sve baš tako jednostavno – onda bi svi bili sretni, i sve bi u lakoći ostvarivali sve što žele, ali to baš i nije tako.

Tako da nemojte se ljutiti na sebe ako vam „teže“ ide ili „duže“ vam treba … sve je uredu sa vama i ne nije da svi uspjevaju a samo vi ne možete … ne nije istina da vam nije suđeno (osim ako ste odabrali da želite biti sa jednom određenom osobom a ona ne želi biti sa vama – tu jedino ne vrijedi zakon privlačnosti – jer svi imamo slobodnu volju).

Baš jučer sam čula jedan jako zanimljiv citat, jedna definicija uspjeha. Uspjeh je impresivna kolekcija neuspjeha. Jako bi se složila sa time. Znam da ne zvuči baš pozitivno ali ako pogledamo sa drugog kuta to je samo pokazatelj … da možda put do uspjeha – ostvarivanje naših ciljeva i želja srca, ima u svojem putu i padove i neuspjehe. Naravno to ne mora biti baš za sve želje, ali za neke za koje je potreban veliki rast duše – vrlo moguće može biti tako – i zato je jako važno ne odustati.

Dakle, ne odustajte od svoje želje … da možda trebate promjeniti pristup, da možda trebate malo popustiti … da možda trebate prihvatiti da sada nije vrijeme … da vrlo vjerojatno trebate raditi na podsvjesnim uvjerenjima / programima ……. i tako dalje … ali ako je to želja vašeg srca i stalno se javlja – ne odustajte.

Provjerite na kojem od koraka treba raditi i na tome raditi. Jer ostvarenjem svojih želja srca rastemo, sretniji smo i dobivamo uvijek nove mudrosti i važna predivna iskustva.

Za te situacije, ako se osjećaš da ti se to upravo događa, da kao da se udaljuješ od svoje želje, umjesto da se približavaš, ili kao da sve stoji, ili kao da se vrtiš u krug, … nemoj se više mučiti nego potraži svoje odgovore i napravi drugačije.

Slobodno ukoliko osjećaš dogovori svoje intuitivno čitanje, u njemu ćeš dobiti odgovore gdje je taj tvoj problem koji te udaljuju od tvoje želje, gdje je ta blokada i kako ju je najbolje riješiti za tebe – jer nisu svi generali savjeti iz knjiga i članaka za sve u svakom trenutku.

Slobodno se javi za intuitivno čitanje, ako te zove. Više informacija o intuitivnom čitanju i svjedočanstva drugih vidi OVDJE

Sa ljubavlju,

Nikolina

 

Uzmite poklon e-knjigu “IDEJE ZA SRETAN ŽIVOT” OVDJE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *