Ideje za novu godinu

Ušli smo u 2016 godinu. Neka vam je sretna, vesela, radosna i razigrana 🙂 ukoliko imate lekcija za učiniti, neka su vam osvjetljenje svjesnošću da ih što prije vidite i neka vam je dana unutarnja snaga i podrška da ih riješite.

Sjetite se svojih postignuća iz 2015 godine i napišite ih, na što ste sve ponosni na sebe. Ja sam napravila svoju listu i došla sam do 50 stvari na koje sam ponosna na sebe u 2015 godini.

Koliko god se na prvi pogled može činiti da nije bilo ništa posebne u godini, kada se počne pisati odjednom izađe na vidjelo da je toga bilo još i još i još i kada se počne čitati bude onaj predivan wau efekt pa da i ovo je bilo i ovo je bilo i ovo je bilo. I tako sam ja došla do svojeg broja 50.

Ujedno na čemu ste zahvalni u prošloj godini.

A za našu novu 2016 godinu imam jedan prijedlog koji možete koristiti. Za tu ideju sam čula prošle godine i moram reći da je jako dobra ideja. Izaberite si temu godine koju sažmite u jednoj riječi i imajte je u vidu – nešto što želite. Moja tema u 2015 godini je bila AKCIJA. To je bila moja riječ, moja tema i da bilo je tako osjećala sam se dosta aktivno, radila sam razne radionice, bila sam na radiu, imala sam predavanja, imala sam jako puno intuitivnih čitanja koja izuzetno volim raditi i hvala svima koji su bili jer je moje srce veće od svakog mojeg spoja sa predivnom dušom sa kojim se naš put ispreplete i ja budem jedan kotačić u vašem životu – za mene je to ogromna radost.

A sad je red na vas, malo zastanite i razmislite što bi vas veselilo da u ovoj godini učinite.

Imajte svoju temu, nit vodilju, svoj pokretač!

 

Moja tema za 2016 godinu je __________________________.

 

I postavite si neki cilj za ovu godinu – 1 do 3 cilja.

Ne znam da li sam već prije pisala, ali ciljevi se razlikuju od želja. Želja je želja i za nju se možda ne mora ništa poduzeti, ali cilj je nešto sasvim drugo. Ciljevi traže našu akciju, traže da se krećemo, da smišljamo kako ćemo, na koji način i što bi još mogli.

I poanta ciljeva nije u njihovom ostvarenju, već u onome što postajemo dok ih ostvarujemo.

Da, tako je, to je vrlo važno za znati. Sigurno ste puno puta čuli kako je važno putovanje, a ne cilj. I upravo to je ova gore rečenica – poanta ciljeva nije u njihovom ostvarenju, već u onome što postajemo dok ih ostvarujemo.

Sjetite se samo situacije u kojoj ste nešto učinili i koji je to bio predivan osjećaj ali i kada pogledate unatrag da li ste vi ista osoba kao i prije. Vjerojatno niste, već vas je baš to ostvarenje neke misije / cilja učinilo jačom osobom, ili vam je dalo osjećaj pa ja to stvarno mogu, ili nisam niti znala da mogu biti tako predana ili nisam bila niti svjesna koliko sam hrabra….

Ciljevi su dobri jer od nas stvaraju ono što trebamo biti.

Bitno je ne pretrjerivati sa ciljevima, da ih nemamo previše jer to može biti preplavljujuće.

Oni koji kažu da ciljevni nisu dobri i da su izvor frustracije, na određen način su u pravu, ali samo onda ako ste vezani za ishod. Ali sjetite se, poanta cilja nije u njegovom ostvarenju (iako da to je divan osjećaj kada ste stvarno tamo i kada ste ostvarili ono što ste željeli), poanta je u tome da postajete ono što stvarno istinski jeste dok ostvarujete svoj cilj (dok radite NA cilju).

I još jedna važna stvar neka taj cilj bude vaš, ono što vi želite napraviti, postići,… neka ne bude „tako bi želio moj xyz“ ili „to bi bilo dobro..“ – to tada ne dolazi iz vašeg srca.

Cilj treba doći iz Vas.

Puno ljubavi šaljem,

Nikolina

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *