Sreća iznutra

sreća iznutraMoram sa vama nešto podijeliti. Imam jednu dragu prijateljicu koja je jako ispunjena, sretna i protočna duša i ispričala mi je neku situaciju sa posla i njena reakcija na tu situaciju bila je sve samo ne svakidašnja. Tada me je kao munja pogodila misao … pa zato je ona tako sretna, ispunjena, protočna, lagana a i još neki drugi ljudi koje ja poznajem … jer stvar je u reakciji na događaje.

Svima nama se događaju razne stvari i svima, ali svima se događaju i „ružne stvari“ ali ono KAKO MI REAGIRAMO na te događaje, riječi, osude, kritike, ljude;  to je naš dio i sa time možemo napraviti čuuuuuuuda ogromna.

Baš me je pogodilo to kao munja, mislim čula sam ja to bezbroj puta ali ponekada nam se mora posložiti, poklikati ili ne znam što da nam se zasvijetli lampica – kao meni sa time.

Nakon susreta sa prijateljicom, kada sam došla doma na emailu me privuklo da otvorim jedan email i u njemu je Marie Forleo cijelu jednu svoju emisiju pričala upravo o ovom mom „otkriću“ – samo sažeto u jednoj rečenici „Život je 10% onoga što mi se događa i 90% je moja reakcija na to“ Chuck Swindoll.

Pomislila sam si, ovo je fantastično – ovo je upravo ono što me je iz vedra nema danas pogodilo. I ujedno to je i intuicija na djelu – da me baš tada privuče taj email 😉

Da sretnim ljudima nije život posut ružama, mislim bude to za njih tako u dosta situacija (jer to jednostavno privuku svojom vibracijom), nego na razne situacije oni reagiraju na način koji njima čini dobro.

Tako je ta moja ista prijateljica kada je dobila premještaj lošiji na poslu – svojem poslodavcu rekla „super, učinili ste mi uslugu ovo je sigurno za nešto bolje“ i to je bilo to. Njoj su takve reakcije najprirodnije na svijetu.

Ma zamislite vi tu reakciju!!!! Nije li to fantastično!! Ako tako razmišljate prava ste sretnica, jer vas dobre situacije, ljudi, događaji ne mogu zaobići.

Sigurna sam da se to isto može i naučiti i to kroz svjesnost i namjerno odlučiti učiniti drugačije, na način da nama čini dobro ili još bolje 🙂

Kada odlučimo tako reagirati, kako ne bi bili sretni sada i ovdje.

Jer svi ste čuli sreća nije kada nađemo partnera, kada imamo novaca, kuću, stan, diplomu, dijete, ……

Sreća je sada i ovdje iznutra, a jako se puno tiče i načina na koji reagiramo na situacije/okolnosti.

Pa, eto svjesnost misli – što mislim, svjesnost kako reagiram na događaje svakako je put prema tome.

Beskrajno hvala mojoj predivnoj prijateljici što postoji i što na svoje oči mogu vidjeti kako svijet može biti jednostavan ako samo „gledamo drugačije“. A kako je to zanimljivo te dvije riječi koje sam sada napisala stalno sam kanalizirano dobivala od vodića ili bi mi šaptali te riječi ili bi mi poslali jumbo plakate po Zagrebu na kojemu bi baš pisao „vidi drugačije“ – ma znam, znam nisu ti jumbo plakati tu samo za mene – nego sam ja čula vidi ovo, vidi ovo – jel vidiš? Da, da to ti hoćemo reći.

Ja se nadam da će moja draga prijateljica jednoga dana to podijeliti i sa drugim ljudima, jer puno toga bi mogla naučiti druge samo svojim primjerom kako ona sa lakoćom rješava naizgled „grozne“ situacije 🙂

Nagovaram ju već neko vrijeme 😉

A kada bude, obavijestiti ću vas svakako 🙂

A u međuvremenu obratite pažnju kako reagirate na situacije, okolnosti, ružne riječi i stanite, dišite i reagirajte onako kako bi vašoj duši, tijelu i cijelom biću donosilo dobro. 

Puno ljubavi šaljem,

Nikolina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *