Valentinovo i feng shui

Evo što nam feng shui poručuje za jačanje ljubavi 🙂

bedroom_colors

 

U spavaćoj sobi:

Obratite pažnju na vašu spavaću sobu. Najpoželjnija opcija je da je krevet naslonjen na zid s kojeg se vide ulazna vrata, ali da nije točno nasuprot vratima, i da se s ostale tri strane može nesmetano prolaziti. Ukoliko je krevet na dvije strane naslonjen na zid, time vlada neravnopravnost među partnerima, a ukoliko ste samac i imate tako položen krevet, možete slati energiju da ne želite da druga osoba uđe u vaš život.

Evo još nekoliko stvari važnih za spavaću sobu:

– Važna je simetrija
– U spavaćoj sobi zbog romantike, a i zbog kvalitete sna nije poželjno da koristite TV i kompjuter.
– Obratite pažnju kakve slike i skulpture imate u spavaćoj sobi – poželjno je da su mirne i senzualne.
– Nemojte pretjerivati s jakim bojama, primjerene boje bi bile pastelne boje, a koje točno ovisi o kompasnoj zoni u kojoj se nalazi spavaća soba.
– Spavaća soba je mjesto za odmor i za intimu, pa stoga nije mjesto za slike od roditelja, djece, umjetničke radove od djece i igračke. Za njih postoje neka druga mjesta u vašem domu.

 

Jugozapadni sektor vašeg doma
U jugozapadnom dijelu spavaće sobe, a i dnevnog boravka postavite zajedničku sliku na kojoj ste sretni i zaljubljeni, možete staviti i neke predmete u paru, skulptura sa zaljubljenim muškarcem i ženom, ili dvije mandarinske patke – one su simbol vjernosti, ili slično. Važno je da je u paru i da je simbolika ljubavi i zajedništva.

Jugozapad iz razloga jer u feng shui-u svaka zona je povezana s određenim aspektom u životu, tako je jugozapad povezan s ljubavlju, odnosima, zajedništvom i brakom.

Kakve slike, fotografije, motivi prevladavaju u vašem domu.

Provjerite da li imate slike, motive, fotografije ili skulpture osoba koje su same i tužne. Ukoliko imate takve slike ili predmete, a želite vezu ili poboljšanje veze / braka, razmislite zašto imate takve predmete i kada ste spremni zamijenite ih sa slikama i motivima sretnih osoba u paru. Ono čime ćete se okružiti u prostoru, to ćete i privlačiti u životu.

Nemojte pretjerivati u dekoriranju.

 

Za samce

Pravila za samce su ista – postavite u jugozapadnom dijelu spavaće sobe i jugozapadnom dijelu dnevnog boravka simbole ljubavi – možda dva srca, ili također skulpturu zaljubljenog muškarca i žene, ili slično što vama osobno predstavlja ljubav. Također u ormaru i nekim ladicama u dnevnom boravku oslobodite prostor. Time simbolički šaljete poruku da ste spremni da vam druga osoba uđe u život i da za nju ima mjesta u vašem domu. Ukoliko vam je sve pretrpano, energetski šaljete poruku nema mjesta za novo u vašem životu. Ostavite sa tri strane kreveta dovoljno prostora da se može proći.

Svaka osoba u ovisnosti o datumu rođenja ima jedan kompasni smjer koji se zove smjer ljubavi i gledajući prema njemu recimo dok radite ili se odmarate, potencirate si energiju ljubavi. Taj smjer vam može odrediti feng shui savjetnik.

 

Valentinovo

Na samo Valentinovo preporučila bih nekoliko stvari:

– Stavite vazu s dva ista cvijeta – recimo dvije ruže.
– Poklonite nešto u paru
– Postavite zajedničku sliku ili sliku dva srca, dva labuda ili slično kao desktop temu

Feng shui vam može pomoći u različitim aspektima života, a ljubav je samo jedan od njih.

 

Sretno Vam Valentinovo!

 

puno ljubavi vam šaljem,

Nikolina Balenović Knez

 

tekst objavljen na Eko Mreži http://www.ekomreza.org/clanak/valentinovo-i-feng-shui/3117

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *