Iako te je strah – kreći se u smjeru svojeg srca i svoje želje :)

Nikolina Balenovic Knez Od straha do srećeImali smo event u četvrtak 20.09.  „Od straha do sreće u jednu večer“ – Marie Diamond (zvijezda iz filma Tajna), Ivana Plechinger, Sanja Plavljanić Širola i ja.

Kako nam je svima bilo?

Bilo nam je FANTASTIČNO!!!!

Učili smo, družili smo se, povezivali sa svojim srcem, zabavljali, plesali, inspirirali …..

 

Nikolina Balenović Knez

 

Hvala hvala hvala svima koji su bili.

Svaka od nas je podjelila svoj put od straha do sreće i bilo je stvarno  P R E D I V N O!!!!

Toliko bogato iskustvom, uvidom i primjenom u životu. Iznimno sam zahvalna na tom susretu duša.

Hvala !  Hvala !  Hvala !

 

Inspiracija mi je danas reći vam ….. IDITE ZA SVOJIM SRCEM, slušajte ga i poslušajte ga.

I da, možda kada krenete poslušati svoje srce, na početku neće biti lagano, možda će čak biti jako trnovito i teško da ćete se pitati “pa da li sam luda što sam se upustila u ovo?”, a onda ćete u nekom trenutku, kada bude pravo vrijeme osjetiti – woooooow sada mi je sve jasno. I sve teškoće i sve boli, sve je imalo svojeg smisla, drago mi je da sam bila toliko „ludo hrabra“ da poslušam svoje srce i učinim to (xyz). Iako da, istina, ponekada me moje srce stavi u ludo izazovnu poziciju, ipak krećući se – otvaraju se ČUDA.

Korak po korak, noga ispred noge, ali idite naprijed.

Tako sam i ja sama za sebe krećući se otkrila puno svojih talenta kojih nisam bila svjesna i da se nisam stavila u poziciju koja je meni bila tada „strašna“ ne bih otkrila putem hrpu svojih “novih” talenata.

Nikolina Balenovic KnezProšli tjedan sam držala i feng shui predavanje na arhitektonskom fakultetu, te iako energija tada nije bila niti približno kao energija na našem eventu, ipak učinila sam to zabavno, jednostavno i praktično i nije mi bio problem niti najmanji držati predavanje i osjećati se pritom spontano svoje.

Osvjestila sam ovaj tjedan da je meni držanje predavanja spontano, jednostavno i na neki neobičan način lagano. Nisam to znala sama za sebe, to se je spontano korak po korak dogodilo – da sam to otkrila u sebi.

Ovo je jedan od primjera, a imala sam puno primjera u svojem životu, gdje sam krećući se i suočavajući se sa svojim strahovima rasla, i otrkivala neke nove meni segmente koje imam u sebi. Baš kao u nekoj igrici – kada prođemo neki nivo, dođemo na novi nivo još zabavniji, još ljepši i dobijemo neke nove darove. Tako sam se ja puno puta osjećala u životu.

I ovo ne govorim da bih se hvalila kako sam ja super. Iako ja jesam sada samoj sebi super, a ponekada sam si uredu 😉 I iznimno sam zahvalna na tome, jer to jako dugo nije bilo tako, već sam bila izuzetno nesigurna u sebe.

Nego to govorim da potaknem i tebe predivna dušo da se krećeš i da na mojem primjeru vidiš gdje je to primjenjivo i tebi.

Krećući se u smjeru želje tvojeg srca, iako te je strah u pozadini, možeš naučiti puno lekcija duše, i naknadno dobiti i darove – odnosno otkriti neke svoje nove talente u sebi.

Sjetila sam svojeg prvog intuitivnog čitanja koje sam imala sa Soniom Choquette, i tada (davno) mi je rekla da imam jako puno darova ali i puno lekcija duše, te da bih koristila potpuno svoje darove – talente, da trebam savladati svoje lekcije duše. Ja sam to kasnije osvijestila kao neku aktivaciju – kada savladama, naučim lekciju duše unutar mene se aktivira “novi” dar – talenat kojeg prije nisam bila svjesna.  Sonia mi je rekla i da sam učitelj i da imam puno duhovnih znanja u sebi i da jako puno znam – tada sam to osjećala kao neku unutarnju vrstu istine, međutim vrlo tiho i više kao neku ludu želju ili san o samoj sebi.

I sada mi dolazi da ti kažem – kada imaš neku želju o sebi – da želiš biti. To ti već jesi u sebi, samo trebaš “narasti” da se uskladiš sa time, pa da to počneš i živjeti.

Učenje mojih lekcija duše, bilo je sve samo ne lagano i jednostavno. Bilo je ponekada strašno, bilo je i bolno, bilo je izuzetno izazovno i teško. Ali neka moja nepokolebljiva upornost me je uvijek gurala naprijed i znala sam se puno puta šaliti da i svemir na kraju meni popusti i kaže “kada je već toliko uporna, pa dobro ajde neka joj bude”. Da, ne cvatu uvijek ruže i kod mene je bilo više trnja i boli i problema, problema, problema …. ali kretala sam se, nisam se bacala u očaj i nemoć pre dugo. Nekada sam ostajala u tim emocijama, ali onda bih se dignula i krenula opet dalje. A onda naučivši svoju lekciju, dobila bih divan poklon od svemira – baš kao kada završiš fakultet, bude promocija i slavlje i novi život sa novim alatom i ideš dalje.

Jako zanimljivo kako sam to što mi je rekla Sonia – osvjestila tek par godina kasnije i pomislila – tek sada razumijem što mi je Sonia rekla. A onda mi se dogodi paralela – meni tako moji divni klijenti znaju reći, par godina poslje intuitivnog čitanja – “tek sada mi sjeda skroz na svoje mjesto što si mi rekla tada na čitanju”.

A tu je još jedna paralela – nikome nismo privučeni slučajno. Sa nekima se spojimo da od njih naučimo, a sa nekima da bi i mi u sebi aktivirali slične darove koje imamo zajedničke, ponekada niti sluteći da imamo te slične darove u sebi kao i osoba kojoj smo bili privučeni. Tako često u svojim klijentima vidim da imaju vrlo izraženu intuiciju, dar iscjeljivanja, izuzetno visoku razinu osvještenosti …. u osnovi vidim da su upravo te duše, primarno moji najčešći klijenti jer njihov zov duše je osvještavanje i aktiviranje upravo tih segmenata unutar njih.

Ulazeći u svoje strahove, krećući se, mi rastemo, evoluiramo, pomičemo svoje granice i postajemo još sretniji.

Iako te je strah – kreći se u smjeru svojeg srca i svoje želje – nećeš pogriješiti.

 

Od srca,

Nikolina

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *