Feng shui i intuicija

Na planeti Zemlji odabrali smo fizički oblik, naše tijelo i kroz tu materijalnu manifestaciju izražavamo sebe, svoju priču, svoje lekcije, svoja učenja. Iako smo svi mi dio Boga, Svemira, univerzalne energije ljubavi i svjetlosti i svi smo duh a ne tijelo, ovdje i sada učimo tako da spajamo materijalno i duhovno. Feng shui u toj priči se savršeno uklapa, obzirom da je prostor našega doma odraz našega unutrašnjeg stanja. Ako u našem prostoru imamo puno natrpanih, loše organiziranih stvari vrlo vjerojatno imamo i loše organiziranih stvari u svojem životu.

Zatim, ukoliko nam je sve u prostoru u istom tonu, da nam prevladava recimo bijela, siva i bež boja i život će nam biti nekako bez boje, bez živosti, a u prevelikoj količini navedenih boja to može izazvati i tugu, i bezizlaznost, ili dok previše crvene boje u stanu može jako loše utjecati na nas i činiti nas vrlo nervoznima i utjecati jako loše na naš nervni sustav. Važna je ravnoteža. I tako nam feng shui govori da je naš dom naša fizička manifestacija našeg unutarnjeg stanja.

 

Isprobajte sljedeće:
Gledajte po svojem prostoru i zatvorite oči, vidite kako se osjećate u nekom generalnom kontekstu, kakvu vam poruku šalje prostor. Dakle, stanite uspravno ili sjednite ravne kralježnice, zatvorite oči i napravite nekoliko dubokih udaha i izdaha iz trbuha. Pomoć u tome vam može biti da stavite ruku na trbuh i kod udaha osjećate da vam se trbuh širi na van da se rasteže i brojite do 4 i zatim vrlo polako izdišite i izgovarajte na glas aaaaaa i osjećajte kako se trbuh uvlači i kao da će se zalijepiti za kralježnicu dok izdišete, to može trajati i duže od 4 sekunde. Pritom nemojte dizati ramena.  I tako ponovite minimalno 5 puta, a vrlo poželjno i više. Nakon tako dubokog disanja, napravite  nekoliko prirodnih udaha i izdaha. Time ćete osjetiti mir i na taj način se direktno spojiti sa svojom intuicijom. Zatim stavite ruku na srce i recite „pitam svoju intuiciju koju mi poruku šalje moj dom, koje najjače poruke su ubilježene u njemu“ samo osluškujte i čuti ćete odgovor i recite ga na glas. Ili možete čim postavite pitanje odmah reći „moja intuicija kaže da je u mojem prostoru ….. (popunite dalje)“, samo pustite neka riječi idu.  Možete se zapanjiti što sve možete reći, možda to može biti nešto vama poznato ali ste to zaboravili i sada vas je podsjetilo, a možda može biti nešto neočekivano.

 

Zatim od ulaznih vrata krenite hodati po prostoru vrlo polako korak po korak – stavite ruke na zidove , kao da ćete ih dotaknuti ali se odmaknite od njih nekoliko centimetara i osjećajte energiju – da li je gusto, da li je ljepljivo, da li je teško, bolno ili je lako, otvarajuće, pozivajuće, pozitivno – samo osjećajte – nemojte razmišljati. Budite otvoreni za primanje poruke. Na taj način radite dijagnozu u svojem prostoru, a ujedno time možete raditi svoje prve fizičke a i unutarnje promjene. Pod time mislim na sljedeće, u svojoj dijagnozi prostora možete osjetiti dijelove stana koji su teški, tužni, spuštajuće energije i možete se pitati što to imate na tom mjestu da stvara takvu energiju i tada možete krenuti u razgledavanje tog prostora i možete ga poželjeti raščistiti. Upitajte se da li vam trebaju baš sve stvari na tom mjestu, da li ih koristite, i kakvu vam energiju odašilje svaki predmet sa kojim ćete doći u kontakt. Nešto će vas možda i rastužiti, a time ćete pročistiti neke zaostale emocije, a neki će vas predmeti podsjetiti na lijepu prošlost. Ako neki predmet stvara u vama tugu, pitajte se da li vam treba, pitajte se da li želite potencirati tugu time što zadržavate stvari koji vam izazivaju takvu emociju. Tuga nije loša, i važna je jer niti jednu emociju ne smijemo negirati već ju prihvatiti i kada smo spremni krenuti dalje. Poanta je u sljedećem – što želimo u životu, što želimo privući, time se trebamo i okružiti, jer tada će još više toga pritjecati u naš život.

 

Nadalje,  važna poruka u feng shuiju je da se sve što niste koristili dulje od godine dana, to Vam niti ne treba. Jako je važno da stvari koje imate odašilju energiju koja je pozitivna koja vam otvara srce. Za primjer probajte se slikama u vašem prostoru – osjetite energiju slike. Sa slikama je jako važno da predstavljaju nešto što vam je lijepo i što u vama budi pozitivne i motivirajuće osjećaje, a zatim je važna i ta energija koju ta slika ima. Jer ona možda i je lijepa, ali ste ju vi možda dobili od vama ne drage osobe i svaki puta vaša podsvijest bilježi taj nelagodan osjećaj „joj“.  Ili osoba koja je radila tu sliku u trenutku izrade nije bila u skladu sa sobom ili je bila tužna i sve te energije se bilježe u slici. Okružite se stvarima koje volite i koje vam šalju dobru vibraciju, ujedno u cijelom tom procesu budite nježni prema sebi i idite tempom kojim možete.

 

Dakle savjet je da probate napraviti sami svoju dijagnozu prostora da vidite gdje ste i što možete promijeniti.

Želim Vam ugodno spajanje sa Vašim prostor, a time i sa Vama samima 😉

 

Predivan pozdrav,

Nikolina Balenović Knez

 

Napomena: tekst nije dopušteno kopirati bez dozvole ili bez navoda imena i prezimena

 

Članak je objavljen na Eko mreži 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *