Kako izvući najbolje u bilo kojoj krizi

Uvijek postoje periodi u svim generacijama kada dođe i krizni period.  Tako i mi sada imamo situaciju krize.

 

Kako izvući najbolje u bilo kojoj kriznoj situaciji, rekla bih u sljedećim koracima:

1. Dozvoli si osjećaje koje osjećaš – prihvati sve svoje emocije, nemoj ih zatomljavati, nego ih prihvati. Ali nemoj niti da te preplave, da potpuno vladaju tobom, niti da budeš odviše dugo u stanjima negativne vibracije. Traži pomoć ako osjetiš da ti treba, ako osjetiš da si zapela u niskim vibracijama kao što su tuga, bespomoćnost, strah, ljutnja, frustracija i ako osjetiš da nikako ne možeš van iz tih stanja.

 

2. Slušaj svoje vodstvo duše i stvarno ga poslušaj, učini tako

Uvijek slušaj svoju dušu, svoju intuiciju i biti ćeš na dobrom putu.

Ja danas više nego ikada prije slušam sve svoje poruke duše koje mi svakodnevno dolaze i one su mi kao putokaz – otkriva se kamenčić po kamenčić što dalje i kako – korak po korak.

Meditacija ti može pomoći da se više povežeš sa svojom dušom, svakodnevno meditiranje će te umiriti i povezati.

 

3. Koristi alate koji ti pomažu da se osjećaš bolje i svjesno ih koristi svakodnevno da se osjećaš bolje

I sama koristim puno alata svakodnevno, u ovom tekstu sam navela puno njih koje koristim –  Duhovni pristup kako ostati smireni u doba Corona virusa

Svaki dan koristi alate koji tebi pomažu, ali stvarno svaki dan. I ja ih radim svaki dan, ponekada i više puta dnevno.

 

4. Prihvati situaciju kakva jest  i donesi odluku da ćeš radije staviti fokus na ono što je dobro u cjeloj situaciji nego na probleme i izazove koje vidiš ispred sebe

Ponekada ne možemo promijeniti vanjske okolnosti, ali možemo promijeniti sebe i kako gledamo na te vanjske okolnosti.

Znaj da si baš tamo gdje trebaš biti.

 

5. Budi hrabra i uđi duboko u sebe i vidi što je to što se želi transformirati i transformiraj to

Ovaj vikend sam imala Zoom konferenciju sa svojim divnim kolegama iz ATL Europe (Udruženje transformacijskih lidera Europe) i kolegica Bea Benkova tako je predivno rekla jednu rečenicu koju ću ovdije citirati jer osjećam da je važna za svakoga:
“Pitajmo se – Što je to što trebamo transformirati u ovoj situaciji. Što je to kritično, što hitno traži našu pažnju odmah sada da bude transformirano?”

Tako je savršeno to sažela u dva pitanja. Upravo to. Pitaj se što je to što hitno treba transformirati.

Znati ćeš.

Ova situacija je prilika za otpuštanje staroga, i za prigrliti novo. Možda neće ići jednostavno, ali nemoj se opirati, već se prepusti.

Ako ne možemo mjenjati vanjske okolnosti koje nam se ne sviđaju, onda jedino što možemo promijeniti je sebe i svoj pogled na te okolnosti i gledati ih sa očima ljubavi. Pitaj se: Što ljubav u meni želi u ovoj sitauciji iskusiti, naučiti, proživjeti, transformirati?

Zapiši si svoj odgovor.

Ima ljudi kojima je prirodno biti pozitivan i to im je naprosto prirodno, a ima ih i onih kojima je to sve samo ne prirodno stanje i oni moraju uložiti napor da bi bili pozitivni. Nemoj se zamarati zašto je to tako, zašto je tako teško, zašto je tebi teško, a drugima je lagano, nemoj se uspoređivati sa drugima. Svatko od nas je došao nešto naučiti kao duša i imamo različite lekcije duša. Usmjeri se na misli “Iako mi to nije prirodno, učiniti ću taj trud da se osjećam bolje i uložiti ću energiju u to, dok mi ne postane nova navika. Ja to mogu”

 

6. Stavi naglasak na sve ono što je već dobro sada

Osvijesti da uvijek imaš neki vid podrške i kada ti se malo povisi vibracija usmjerite se na sve te ljude, situacije ili alate koje imaš koji ti omoguću podršku. Usmjerite pažnju na dobro, to će ti povisiti vibraciju i osvjestiti ćeš na ćemu sve možeš biti zahvalna.

Zapisuj dnevno što je sve dobro za tebe u ovoj situaciji – okreni fokus.

 

7. Donesi odluku – u kojem smjeru želiš ići i kako to želiš gledati

 

Marie Diamond nam je nedavno prenijela na jednom našem zajedničkom on-line ATL sastanku jednu predivnu mudrost Hopi indijanaca koja kaže sljedeće:
Hopi indijanci kažu da kada je kriza, postoje samo dva načina kako na situaciju reagirati, ili : 
1. Padaš u rupu krize – ideš u strah i padaš spiralno dolje, ili
2. Ideš u portal nove dimenzije postojanja

 

Želiš li se baciti u očaj, strah, frustraciju – koja će te kao magnet povući dolje i samo ćeš još jače padati ili želiš ući u transformaciju i stvoriti novu sebe.

Jako je važno kako gledaš na sve skupa, gdje ti je fokus – na problem ili na povjerenje i mir u sebi.

 

8. Ne uspoređuj se sa drugima

Vrijeme je opozita vrlo jako. Nekima je dobro i osjećaju se kao da im je ovo vrijeme pokon, a drugima je ovo najgore moguće vrijeme ikada, neki su u sredini, a nekima je skoro sve isto ili im je slično kao prije i nije im neka velika promjena. Svi mi imamo svoje lekcije duše i nema nikakvog smisla uspoređivati se sa drugima, jer stvatko od nas je birao svoje zadatke i želio je kao duša sa tim izborima izvući najbolje, rasti i transformirati se, a neke situacije je duša odabrala za svoje poklone. I znaj da je sve to u savršenom redu. Ako se uspoređuješ i nakon toga se osjećaš ljubomorno, ljuto, frustirano, pitaj se što dobro ti ta emocija donosi? Možda misliš da ti je motivacija. Međutim bolja motivacija je ako dolazi iz čiste ljubavi, iz čistog izvora, onda je čista, protočna i inspirativna i tebi i drugima. I zato, za početak dozvoli si da se osjećaš kako se osjećaš, a onda udahni i izdahni i otpusti svako uspoređivanje sa drugima koje ti šteti.

Znaj da si baš tamo gdje trebaš biti sada. Znaj da za sve što ti se događa postoji neko više dobro, koje ti možda još nije skroz poznato, ali postoji.

 

9. Ljubav ili strah – mi biramo

Odluka je na svakome od nas ponaosob. Ukoliko se osjećaš da si ne možeš pomoći, da te obuzima strah, postoje divni terapeuti koji ti mogu pomoći. Kažem iz vlastitog iskustva, za one situacije u kojima nisam samoj sebi mogla pomoći, osjetila bi intuitivno tko mi može pomoći, tko je ta osoba koja mi može pružiti ruku da se dignem iz tih situacija iz kojih mi se je samoj bilo teško podignuti. Hoćeš li na situaciju gledati očima straha i proživljavati ju dubinski ili si dozvoliti da ukoliko se strah u tebi podigne, isčistiš taj strah kroz recimo tapkanje (EFT) ili sličnu metodu ili dubinski rad sa terapeutom i odlučiti ići dalje transformirano i pozitivno i pitati se što ljubav u tebi ti ima za reći što trebaš znati o izazovnoj situaciji. Izbor je na nama – ljubav ili strah.

 

Ljubav je povjerenje, opušteno tijelo, mir u tijelu, osmjeh na licu, sreća u srcu, povezanost sa izvorom, protočnost u tijelu.

Strah je kontrakcija, anksioznost, ljutnja, frustracija, nepovezanost sa izvorom.

 

Sjeti se … ti uvijek možeš izabrati.

 

I to će proći.

 

Neka prođe uz energiju – narasla sam kao duša, naučila sam nešto tako važno. Želim ti iz srca da ti barem nešto u ovoj situaciji bude korisno.

 

Puno ljubavi šaljem

Nikolina Balenović Knez

PS- Piši mi slobodno na Facebooku ispod ovog bloga

 

Napomena: nije dozvoljeno kopiranje teksta bez dozvole i/ili navoda punog imena i prezimena.

 

****

 

Ukoliko osjećaš da bi ti bila korisna osobna pomoć i podrška od mene u ovoj situaciji, ona je moguća na sljedeće načine:

Intuitivno čitanje / čitanje duše – koje su tvoje osobne poruke duše i tvojih anđela i tvojih duhovnih vodića, što ti je sada potrebno. Koja je tvoja lekcija duše u ovoj situaciji. Što ti učiš iz ove situacije i kako da to najbolje naučiš. Za uplate do 5.5.2020. cijena je snižena na 555,00 kn

Intuitivna savjetovanja – za one koji su već imali intuitivno čitanje. To je spoj – kanaliziranih poruka, Theta healing tretmana, vođenih osobnih meditacija, spoj sa intuicijom. Sve za cilj rješavanja određenih tvojih blokada + uvijek ljubav prema sebi.

Pellowah energetski tretmani – predivan energetski tretman na daljinu koji pomaže za spoj sa izvornom frekvecijom. Ovu uslugu inače nudim samo u svojim kontinuitetima intuitivnih savjetovanja. Sada iznimno zbog situacije nudim ju i ovim putem ukoliko osjetiš da ti treba.

Za intuitivna savjetovanja i za Pellowah energetske tretmane poslati upit na nikolina@sretanzivot.hr

Sva moja savjetovanja su i inače on-line, putem Skypa, ili telefona.

 

POŠALJI UPIT

 

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Predmet (obavezno)

  Vaša Poruka

  Slanjem podataka preko ovog kontakt obrasca pohranjuju se Vaše ime i email adresa u svrhu daljnje komunikacije za navedni upit.

  Slažem se sa - pravila privatnosti ove web stranice.

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)